Українці зможуть зняти маски уже до кінця літа, утім за однієї умови – Ляшко

Влітку в Україні можуть відкрити дитячі садочки.

Головний державний санлікар України Віктор Ляшко розповів, на скільки МОЗ впровадило масковий режим у країні. В інтерв’ю “РБК-Україна” Ляшко повідомив, що режим може завершитися до кінця літа. Утім, при важливій умові.

За його словами, якщо число випадків буде йти до зниження, то міністерство дозволить ходити без масок вже за чотири місяці.

“Якщо число випадків буде йти до зниження, поліпшуватися, то, можливо, і не все літо ми будемо ходити в масках, а досить швидко вийдемо. Можливо, і дитячі садочки відкриємо. Якщо будемо бачити, що сезонність не впливає на поширення інфекції, тоді буде складніше. Тоді будемо балансувати на цих 350-500 випадків і маска стане з нами невід’ємним другом до кінця цього року”, – сказав він.
Ляшко також наголосив, що наступний перегляд карантину відбудеться 22 травня.

“Поки буде карантин, до тих пір ми будемо в масках, з антисептиками та соціальною дистанцією. Іншого виходу немає. Ми говоримо про те, що у нас розробляється поетапний план виходу з карантину. Ми вже зараз пом’якшуємо обмеження з 11 травня. Наступний етап перегляду карантину – 22 травня. Будемо дивитися розвиток епідситуації”, – додав він.

Відзавтра в Україні діятиме пом’якшення карантину. Це стосується відкриття парків та низки закладів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.