Франківськ отримав першу партію електронних проїзних: коли запрацює е-квиток

Електронний квиток на проїзд у громадському транспорті Івано-Франківська планують ввести у серпні цього року. Наразі франківський “Електроавтотранс” отримав першу партію електронних проїзних. Про це повідомляє kurs.if.ua з посиланням на видання Вежа.

Пільговий проїзд
Як зазначається, майже 50 тисяч карток роздадуть потенційним пасажирам-пільговикам. Також електронні проїзні квитки можна буде придбати у міських кіосках. Це багатофункціональна транспортна картка, яка запроваджена в Івано-Франківську передусім для оплати проїзду в громадському комунальному транспорті.

Запроваджено чотири види транспортних карток: пільгова, учнівська, студентська та загальна.

Зокрема, пільгову картку зможуть отримати особи, які проживають в Івано-Франківську та мають право на пільги з оплати проїзду в громадському транспорті, встановлені згідно із законодавством України та рішеннями Івано-Франківської міської ради.

Запуск перенесли
Як повідомив директор “Електроавтотрансу” Віталій Голутяк, запуск електронного квитка у комунальному транспорті Франківська перенесли через карантин – з червня на серпень.

“З березня до червня в нас мав бути, так би мовити, “пільговий” етап переходу. Ми собі уявляємо, що він буде тривати два-три місяці, тому вважаємо, що він буде з червня до серпня. У серпні електронні квитки надійдуть у продаж”, – конкретизує Голутяк.

Партія, що надійшла, призначена для школярів і пенсіонерів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.