МІУ розпочне будівництво автомагістралі “Львів-Херсон” у 2017 році

Міністр інфраструктури Володимир Омелян сподівається на подвійний бюджет наступного року

_2__468_650x410

Міністерство інфраструктури України планує у наступному році розпочати будівництво сучасної автодороги “Львів-Херсон”. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі “5 каналу”.

“Цього року ми повинні провести тендерні процедури і наступного року розпочати будівництво великої європейської магістралі, яка з’єднає Львів і Херсон”, – розповів міністр. Як зазначив Омелян, така дорога абсолютно відповідає новій ситуації, в якій опинилася Україна з транзитом, після того як фактично припинився транзит з Росії.

“Транзит йде зараз з наших південних портів в західну Європу, в Європейський Союз. Саме для цього і будується ця дорога”, – підкреслив він. Омелян також розповів про проведений у 2016 році ремонт на дорогах України.

“Цього року маємо 19 млрд гривень, нам вистачило десь на порядку 1000-2000 кілометрів доріг, капітально їх відновити і зробити так званий ямковий ремонт в 60% по всій країні. Якщо нам вдасться отримати подвоєну суму, ту, що обіцяє прем’єр-міністр, ми зможемо почати системне будівництво в Україні”, – зазначив він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.