Названо дати спаду епідемії коронавірусу в Україні

Вчені Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського спрогнозували можливий початок спаду епідемії коронавірусу в Україні на третю декаду травня.

До цього часу розвиток епідемії матиме лінійний характер. Результати короткострокового прогнозного моделювання кількості хворих COVID-19 в Україні і Києві були отримані з використанням багатошарової нейронної мережі Back Propagation, повідомили на сайті інституту.

“Для України в п’ятнадцятиденний відрізку часу з 6 по 20 травня характер розвитку пандемії набуває більш чіткий лінійний характер з рівнем “плато” – 400-550 нових інфікованих в день”, – розповіли вчені.

Згідно з результатами, такий характер розвитку епідемії може тривати до третьої декади травня 2020 року, протягом якого ймовірно настане пік пандемії. Після цього пандемія, ймовірно, може піти на спад – щодня кількість людей, які видужали буде стійко більше кількості щодня інфікованих.

Названо дати спаду епідемії коронавірусу в Україні

Для міста Києва протягом цього відрізку часу процес розвитку епідемії коронавірусу поки є більш нестаціонарним з імовірним придбанням більш чіткого лінійного характеру на наступному тижні з рівнем “плато” – 40-50 нових інфікованих в день.

“Середня абсолютна похибка у відсотках виконаного прогнозу на п’ятнадцятиденний відрізку часу не перевищує 2,2%”, – підкреслили в інституті.

Вчені відзначили, що щоденна кількість людей, які видужали в Україні наближається до кількості щоденно інфікованих людей. Вони очікують, що в третій декаді травня цей баланс може стати стійко позитивним, що буде свідчити про початок спаду епідемії.

Названо дати спаду епідемії коронавірусу в Україні

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.