Пресконференція Зеленського до року президентства: всі подробиці

У середу, 20 травня 2020 року, в першу річницю своєї інавгурації, президент України Володимир Зеленський зібрав велику пресконференцію, щоб підбити підсумки року на посаді глави держави.

Захід організували в Маріїнському палаці в Києві з огляду на карантинні заходи – впустили мінімум журналістів. Пресконференцію транслюють на офіційних сторінках Зеленського в соцмережах.

11:00 Зеленський відзначає, що одне з головних його завдань – розвиток української інфраструктури. Дороги, мости, стадіони та інші спортивні споруди.

Україна, незважаючи на ситуацію з COVID-19, будує стільки доріг, скільки немає в деяких країнах Європи, зазначає Зеленський. Те, що Україна – найбільша країна в Європі, президент тихо замовчує.

10:55 Друге питання задавав журналіст Дмитро Гордон. Зеленський, побачивши його, пожартував “наш спецагент”! Гордон питав, чи розуміє Зеленський, що повернути Крим і Донбас можна тільки на умовах Путіна (хоча питання звучало скоріше як констатація факту).

Зеленський зазначив, що прогрес у відносинах України і Росії є. Про це, зокрема, свідчать, обміни полоненими, які уже відбулися.

Президент каже, що готовий на будь-який формат переговорів по Донбасу, щоб зупинити війну.

10:50 В Україні незабаром буде запущена програма іпотеки під 10%. Зеленський запевняє, що це реально.

10:45 Зеленський говорить, що ситуація з коронавірусом в Україні стабільна, хоч і непроста. Лікарі отримають всі доплати, які обіцяла влада. Фінансово допомогти українцям так, як допомагають, наприклад, США, Україна не може.

“Ми не друкуємо гроші”, – каже Зеленський.

10:40 Дощ ніби як пройшов (поки). До журналістів вже вийшов Володимир Зеленський. Жартує про торішній марафон, який тривав 14 годин. Просить сьогодні попрацювати коротше. Відразу ж відчитав журналіста, який розмовляв по телефону. Все серйозно.

Читайте також  Антисептик для рук: простий рецепт від лікаря Комаровського

Також президент зазначив, що знає, що не всі журналісти потрапили на захід. Каже, що не боїться гострих питань і готовий відповідати на будь-яке питання.

10:12 – Через сильний дощ серед організаторів обговорюється варіант проведення пресконференції в середині Маріїнського палацу. Зовні виставили столи для фуршету, але через зливу там нікого немає.

09:58 – Почався дощ, а навісу для представників ЗМІ немає. Журналісти стали шукати місця для укриття, оператори накрили камери.

09:45 – Кореспондент OBOZREVATEL повідомив, що перед початком пресконференції група активістів розгорнула банер, де закликали Зеленського визнати “злив” у справі про вбивство Катерини Гандзюк.

Відзначимо, що поліція оточила Маріїнський парк. Журналісти вишикувалися в довгу чергу, щоб потрапити на пресконференцію.

09:30 – Видання “Громадське” в Twitter повідомило, що журналістів почали пускати за огорожу. Біля входу стоїть рамка металошукача, поліція проводить огляд. Також усім вимірюють температуру, роздають рукавички та маски.

9:10 – Журналістка Юлія Мак Гаффі в Facebook написала, перед пресконференцією в Маріїнському парку підстригли траву, хоча позавчора (18 травня) “була майже по пояс”.

“Весь “задник” Маріїнського палацу оточений по периметру, але по алеї з видом на стадіон “Динамо” пройти можна. Нас з Цилею (собака – Ред.) ввічливо, але наполегливо співробітники відповідних органів попросили не ходити там, де ми ходимо біля Маріїнського палацу – щоб не заважати роботі, так би мовити. До речі, в тій частині, в якій гуляти можна – трава на місці”, – розповіла вона, опублікувавши фото.

08:10 – Фотограф Ян Доброносов опублікував у Facebook відео, на якому показав підготовку до пресконференції Зеленського. За його словами, в Маріїнському парку чергують поліцейські та інші силовики.

Підготовка до прес-конференції Зеленського.

Gepostet von Yan Dobronosov am Dienstag, 19. Mai 2020

 

Читайте також  Термінова заява! Зустріч Путіна і Зеленського – ніяких поступок

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.