Після відкриття дитсадків батькам заборонять заходити всередину

Депутат Київради Олег Гелевей розповів про особливості роботи дитячих садків після їх відкриття.

Після відкриття дитячих садочків батькам буде заборонено заходити всередину дитячих дошкільних закладів.

Про це повідомив голова медичної комісії Києва, депутат Київради від ВО “Свобода” Олег Гелевей на прес-конференції в УНІАН. Він закликав батьків навчати своїх дошкільнят елементарних гігієнічних навичок – поменше торкатися руками обличчя, частіше мити руки.

“Дошкільні заклади повинні готуватися: мати дезінфікуючі засоби, прибрати з дитячих кімнат килими з довгим ворсом, м’які іграшки, навчити персонал дотримання карантинних заходів у роботі з дітьми, регулярної дезінфекції приміщень”, – сказав Гелевей.

Окрім того, він зазначив, що після відкриття садків батькам буде заборонено проводжати дітей до роздягальні. Дітей зустрічатимуть вихователі на вулиці і забиратимуть їх до приміщення дитячого садка. Окрім того, Гелевей заявив, що в Україні не подолано проблему щодо проведення масового тестування на коронавірус.

“Внесено зміни до законодавства і влада хоче, щоб протестували якомога більше людей. На сьогодні у нас тестують людей з підозрою на коронавірус та тих, хто пов’язаний з боротьбою з цією хворобою – медиків, поліцію. Але у нас не вистачає як лабораторій, так і тест-реактивів.

Зокрема, київська міська лабораторія робить 500 тестів в день, а є ще лабораторії в Олександрівській лікарні та у четвертій лікарні, але всі вони можуть зробити не більше 1 тис. тестів на добу, що дуже і дуже мало”, – сказав він.

Також він додав, що вітчизняні тести, які вже навіть розвезли по лікарнях, виявилися неякісними і партію цих тестів повертають виробникові.

“Тому ми закликаємо уряд терміново ввезти з-за кордону тести на ПЛР та закупити устаткування для тестування. Ні про яке виконання закону щодо масового тестування не може бути і мови, оскільки ситуація з тестуванням дуже критична, а ще більше вона погіршиться, коли запустять планове лікування, оскільки для планового лікування пацієнт має надати довідку, що пройшов тестування.

Читайте також  На Прикарпатті запрацюють 46 дитсадків, але батьків все ж просять залишати дітей вдома

А ця довідка дійсна лише три доби, при тому, що у нас результати тестування люди отримують мінімум на п’яту добу. І коли відкриють планове лікування, то одночасно 100 тис. людей звернеться за тестуванням.

З такою кількістю система не впорається навіть з врахуванням потужностей приватних лабораторій, які проводять тестування на платній основі. Тому проблему треба вирішити в найближчі тижні”, – заявив голова медичної комісії. Окрім того, Гелевей звернув увагу на те, що неупорядкованість із законодавством щодо медичної реформи продовжує породжувати проблеми з фінансуванням лікарняних закладів. Зокрема, у Києві складна ситуація з фінансуванням Центру мікрохірургії ока та перинатальної медицини.

“На жаль, на сьогодні це питання не розв’язане і ми закликаємо Міністерство охорони здоров’я прийняти нову постанову уряду, або внести зміни до постанови №250, де йдеться про порядок використання коштів по субвенції.Питання на сьогодні не розв’язано.

На жаль, після запровадження другого етапу медреформи з 1 квітня місцева влада не має повноважень вплинути на ситуацію”, – зауважив він. Гелевей також додав, що необхідно ухвалити медичний кодекс, який би на рівні держави вирішував питання фінансування лікарняних закладів, щоб не довелося кожного разу точково рятувати ситуацію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.