“Дитсадки у Франківську з понеділка ще не працюватимуть”, – головний освітянин міста

З понеділка, 25 травня, франківські дитсадки ще не працюватимуть. Орієнтовна дата, коли вони відкриються, буде відома пізніше.

На пресконференції 20 травня президент Володимир Зеленський заявив, що з 22 травня в Україні запрацює міський та приміський транспорт, а з 25 травня відкриються дитячі садочки.

Проте, за словами директора департаменту освіти та науки франківської міськради Ігоря Максимчука, наразі ще невідомо, коли точно запрацюють франківські дитсадки: потрібно дочекатися рішення міської комісії з ТЕБ і НС.

“Наразі офіційної інформації немає, постанови Кабміну також. З понеділка у Франківську точно дитсадки ще не відкриються. Але зараз ми над цим працюємо. Ймовірно, завтра (21 травня, – ред.) засідатиме комісія – а саме її рішенням був призупинений навчальний процес – прийме відповідне рішення, і тоді вже буде більше інформації про те, як і коли садочки працюватимуть”, – каже Максимчук, інформує “Галка”.

Щодо приватних дитсадків, додає Ігор Максимчук, то вони також підпадають під це рішення.

До слова, міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що дитячі садки та школи у столиці відкриються не раніше, ніж через 10–14 днів після рішення уряду. За його словами, цей час потрібний для того, щоб створити безпечні умови для дітей.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.