Чотири години провела у приймальні: на Прикарпатті померла жінка, якій відмовили у госпіталізації (відео)

Медики кажуть, що стан пацієнтки не вимагав ушпиталення.

На Прикарпатті померла жінка, яка мала направлення до реанімації через проблеми із серцем, підозрою на двобічну пневмонію і коронавірус. Натомість її кілька годин протримали у приймальному покої, а потім відправили до іншої лікарні, але швидку не дали – змусили їхати на таксі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Жінці було 68. Із сильною задухою старенька звернулася до поліклініки, де стояла на обліку як кардіо-хвора. Там спершу зробили рентген, побачили двобічну пневмонію, і з підозрою на коронавірус швидкою доправили до районної лікарні для термінової госпіталізації.

У приймальному покої черговий оглянув жінку. І почав викликати колег: пульмонолога, реаніматолога, кардіолога. Останнього так і не дочекалися, бо напередодні серцеве відділення закрили на карантин через хворих з COVID-19. Реаніматолог заявила: пацієнтка не їхня і проблем з легенями вона не бачить. Як розповідає донька жінки Наталія Чекаловська, матері стало погано: губи посиніли, вона задихалася й падала. Каже, у приймальному покої її матір протримали майже чотири години. Зрештою порадили їхати до іншого закладу, швидку не дали. Дочка викликала таксі.

“Ми проїжджаємо буквально 5-6 хвилин. І водій мені говорить: трошки маму посуньте, бо вона заснула і на мене лягає. Я кажу: мамо! Не реагує. Він зупиняє: синіє”, – розповіла донька.

Машина негайно повернулася назад і та сама реаніматолог, яка перед цим відмовилася госпіталізувати стареньку, зрештою забирає її. Але врятувати пацієнтку лікарям вже не вдається.

Розтин показав – пневмонії у жінки не було. Причина смерті – обірвався легеневий тромб, який і міг дати оманливу картину на знімку. Чи можна було пацієнтку врятувати, якби її почали рятувати одразу? І чому жінці у важкому стані не дали швидку? Відповіді на ці питання у лікарні поки не дають. Проводять внутрішнє розслідування. Вердикт комісії чекають вже наступного тижня.

Читайте також  На Франківщині помер чоловік, якому відмовили у підключенні до апарату ШВЛ та госпіталізації (відео)

“Пацієнтка мала хронічну серцеву патологію. Була доставлена сюди. Оглянута на приймальному покої. Але у зв’язку з тим, що кардіологія була згорнута на той момент, їй було рекомендовано лікування у терапевтичному відділенні районної лікарні. Стан не підлягав для госпіталізації в реанімаційне відділення”, – каже Валерій Паляниця, медичний директор Калуської ЦРЛ.

Одночасно з лікарняним – своє розслідування ініціювали у калуській мерії. Збираються перевірити усе, аж до камер спостереження – чи дійсно хвору тримали у приймальні 4 години і як насправді поводили себе лікарі.

“Ми маємо часу до 2 червня зробити детальний аналіз, бо нам виглядає так, що все таки є проблеми, які могли призвести до смерті людини”, – повідомила Наталія Табачук, заступниця міського голови Калуша.

Тим часом рідні жінку вже поховали. І тепер збираються звертатися до правоохоронців, бо переконані: стареньку згубило фатальне зволікання лікарів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.