Дружина померлого від COVID-19 чоловіка: «Як так – лікувати людину, як скотину?» (відео)

63-річний житель села Малі Загайці Микола, що у Шумському районі, нещодавно помер від коронавірусної інфекції. Проте дружина померлого зазначає, що причиною смерті стала халатність медпрацівників.

Дружина Миколи, життя якого забрав COVID-19, Валентина Ковалик записала відео, у якому розповіла про те, як чоловіка лікували, як возили з міста в місто, та врешті-решт відпустили додому, де він і помер.

Валентина каже, що розпочалось усе з бронхіту, яким двічі на рік, весною та восени, хворів пан Микола. Коли жінка зателефонувала до медсестри та до сімейного лікаря, ті сказали, що не мають захисних костюмів, до хворого не прийдуть. За декілька днів сім’я викликала швидку і чоловіка забрали у Шумську лікарню, де його розмістили у спеціальному боксі.

– Я з дому йому дала пляшку дволітрову води, коли на наступний вечір вода закінчилась, то чоловіку дали чаю тепленького, а води йому не давали аж до ранку. Він мені по телефону сказав: «Я з вечора ще нічого не пив, я дуже хочу пити». До 9 години ранку він кликав медперсонал, але ніхто до нього не приходив, – каже пані Валентина.

Потім чоловіка відвезли із Шумська до Кременецької лікарні, а пізніше ще й до Тернополя, після чого його відпустили додому. У той час саму жінку на коронавірусну інфекцію так і ніхто не протестував.

– Якщо він коронавірусний, чого його виписали додому? Я вважаю, що це помилка медиків, якби була прийшла медсестра чи сімейний лікар, я б купила вам той костюм, але ви того не зробили, – наголошує пані Валентина.

Коли чоловік помер, до жінки не прийшов ні сімейний лікар, ні поліція.

Читайте також  Батьки після розлучення вигнали дочку з дому, змусивши її на довгі роки виїхати з рідного міста

– Коли він помер, не приїхали ні міліція, ніхто, сімейний лікар знав, і сказали, щоб я прийшла по довідку. Коли я подзвонила другий раз, він сказав, я вже не знаю, що писати, від чого він помер, – каже дружина пана Миколи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.