У МОЗ повідомили, які медичні послуги є безкоштовними для інфікованих коронавірусом

Національна служба здоров’я опублікувала перелік безкоштовних послуг для пацієнтів з коронавірусом. Перелік у вівторок, 26 травня, оприлюднено на Урядовому порталі.

Згідно з повідомленням, НСЗУ виплатила майже 163 млн грн за надання допомоги пацієнтам з підозрою або встановленим COVID-19.

Так, медустанові платять за кожне проведене тестування методом ПЛР. Це означає, що мобільна бригада має все необхідне для взяття мазків у пацієнта вдома і транспортування їх у лабораторію. Для пацієнта послуга безкоштовна.

З приводу екстреної допомоги, то бригада ЕМП повинна оцінити стан здоров’я пацієнта на місці виклику і за необхідності транспортувати його в лікарню, визначену в регіоні для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою. Якщо пацієнт не потребує госпіталізації, бригада ЕМП надає йому необхідну медичну допомогу, надає рекомендації щодо самоізоляції і напрямок на тестування для мобільної бригади. Відзначається, що Нацслужба здоров’я платить “екстренній” за кожен виїзд до пацієнтів як зі встановленим діагнозом COVID-19, так і з підозрою на коронавірусну хворобу.

У стаціонарі пацієнти з коронавірусом отримують такі безкоштовні послуги:

тестування на SARS-Co-V-2,

лабораторні та інструментальні дослідження (ЕКГ, загальний клінічний аналіз крові і сечі, біохімічний аналіз крові, визначення рівня глюкози крові),

медичну допомогу відповідно до галузевих стандартів,

кисневу підтримку,

інтенсивну терапію і підключення до ШВЛ і ЕКМО за необхідності,

знеболювання і медикаментозну терапію,

консультації лікарів інших спеціальностей тощо.

“Всього за стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною інфекцією кошти отримали 6 установ, що входять до переліку певних лікарень для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 (більш як 25,6 млн грн) і 31 заклад, що не входить до переліку лікарень, визначених для госпіталізації, і отримують виплати тільки у квітні (10,8 млн грн)”, – повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

Читайте також  "Мобілізація в Україні посилюється, Верховна Рада прийняла рішення": Кого призвуть в армію вже цього місяця

Крім того, за медичну допомогу, яка надається мобільними бригадами, кошти отримали 68 закладів на суму понад 2,4 млн грн. Також всі 25 центрів екстреної медичної допомоги отримали майже 124 млн грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.