На дорогах б’ють гейзери, авто затопило: південь України “поплив” після дощів

В Одесі та Миколаєві через сильну зливу, яка йде з самого ранку 28 травня, затопило цілі райони. Автомобілі там майже плавають, на дорозі також утворилися “гейзери”.

Місцеві ЗМІ зазначають, що ливнівки в містах не справляються з потоком води. Жителі публікують у мережі фото і відео потопу.

Так, у міській раді Одеси підкреслили, що за період з 6:00 до 9:00 там випало 18 міліметрів опадів.

“Зараз працівники комунальних підприємств і служб проводять активне очищення зливової каналізації – вона не забита, проте її пропускна здатність не відповідає кількості опадів”, – цитує “Думська” пресслужбу мерії.

Зазначається, що затопленими виявилися Приморська, Балківська, Хімічна вулиці. Там, а також в Рибпорту не працюють або працюють у скороченому форматі трамвайні й тролейбусні маршрути.

Між кварталами у цьому районі чистити зливову каналізацію взялися працівники ЖКС, а на дорогах – фахівці КП “Міські дороги”. До цих робіт залучено 32 одиниці техніки.

Водночас на дорогах утворилися затори. Найсерйозніші спостерігалися в районі Пересипського мосту та на Об’їзній дорозі в сторону центру Одеси.

Пізніше правоохоронцям навіть довелося перекрити Приморську вулицю в районі Військового спуску. За словами поліцейських, “далі води по пояс”.

У Миколаєві через дощ міські магістралі, вулиці й проспекти теж йдуть під воду, передають “НикВести”.

Повідомляється, що в Заводському районі підтоплено сквер, у якому недавно постелили нову плитку. Водночас синоптики прогнозують, що дощ у місті триватиме щонайменше до обіду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.