«Знову надурив людей», — у Карпатах селяни закрили на ніч у сільраді голову ОТГ (фото, відео)

29 травня ввечері у Карпатах голову Славської ОТГ Володимира Бегу місцеві жителі «взяли в заручники». Причина — сільрада забрала в громади та продала інвестору з нафтогазової компанії понад 300 гектарів землі. І зробили це потайки.

100 жителів села прийшли на сесію сільради, щоб отримати технічну документацію на земельні ділянки. Їм сказали, що засідання сесії нібито вже закрили. Насправді ж депутати потайки провели дерибан землі. Про це розповіла журналіст ГО «Стоп корупції» Наталія Дігтяр.

«Стало відомо, що селищного голову Володимира Бегу, місцеві жителі взяли у заручники!

Очільник Славської ОТГ Володимир Бега знову обдурив людей, пообіцявши їм на вранішній сесії, що нададуть погодження для розробки технічної документації на земельні ділянки. На сесію прийшли близько 100 селян (це менша частина тих, хто не може отримати землю), яким не видають земельні ділянки. Обурені люди прийшли вимагати пояснень від голови. За їхніми словами, на місці діє злочинне угрупування на чолі з Бегою. Останній же на камеру журналістам зізнався, що діє в інтересах інвестора «Концерн Галнафтогаз», — розповіла вона.

Сесія, пройшла в сильному емоційному напруженні, тож керманич ОТГ закрив засідання і поїхав з місця.

«Як виявилося згодом, сесія про дерибан 300 га усе ж відбулася, проте — таємно. Після цього Бега хотів втекти з сільради, але його затримали люди та наразі утримують у приміщенні селищної ради», — повідомила журналістка. Це було близько 22 години.

Вона також зауважила, що для, «Галнафтогазу» скуповують навколишні землі та землі на схилах гори Високий Верх у селах Верхня Рожанка, Нижня Рожанка, Волосянка та Хащованя.

Окрім того, у телефонній розмові місцеві жителі повідомили про наміри заблокувати виїзди з села Славське, аби привернути увагу правоохоронних органів та ЗМІ.

Читайте також  “Ми раз і назавжди ставимо крапку в питанні перенесення Різдва на 25 грудня”: Епіфаній з Шевчуком щойно повідомили, про

«Вони пояснюють, що дуже велику надію покладають саме на журналістів, адже тільки так можна розповісти про земельний рекет на Львівщині», — зазначила Дігтяр.

Відомо, що Бега просидів у сільраді під тиском людей щонайменше до 4 години ранку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.