На Прикарпатті обмежать рух великовагового транспорту

На Прикарпатті з 1 червня вводяться сезонні обмеження для великовагового транспорту.

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області повідомляє, це роблять, аби зберегти дороги державного значення від руйнування. Заборона діє на машини загальною масою понад 24 т і навантаженням на вісь понад 7 т.

“Відповідні попереджувальні знаки на обмеження руху з 10.00 до 20.00 при температурі вище 28 градусів тепла встановлені на в’їздах до області”, – йдеться у повідомленні САДу.

Дорожники пояснюють, що причина таких вимушених заходів – висока температура повітря в літній період, яка призводить до нагрівання асфальтобетонного покриття.

“За даними науковців, при температурі плюс 28 градусів за Цельсієм дорожнє покриття нагрівається до 40-42 градусів. В результаті погіршуються його характеристики. Відповідно, рух великовагового транспорту за таких умов спричиняє катастрофічні руйнування дорожнього полотна”, – кажуть дорожники.

Заборона не поширюється на транспорт, який перевозить вантажі, що швидко псуються, живих тварин та птицю, або ж той, що використовується під час ліквідації наслідків стихійних явищ чи надзвичайних ситуацій.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.