З вересня запрацює єдина освітня е-платформа, – Любомира Мандзій

Також МОН розробляє Положення про дистанційне навчання, яке дозволить інтегрувати елементи онлайн-освіти у навчальний процес.

Міністерство освіти і науки працює над створенням єдиної освітньої електронної платформи. Її запуск планується орієнтовно на 1 вересня 2020 року. Про це під час онлайн-конференції EdCamp повідомила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Ми працюємо над тим, що запустити єдину електронну освітню платформу. Сподіваємося, що її вдасться зреалізувати до 1 вересня 2020-2021 навчального року.

За словами пані Мандзій, така платформа створюється для супроводу навчального процесу з використанням дистанційних технологій. Вона повинна бути цікавою для всіх – для вчителів, батьків та учнів.

Ми маємо збільшити кількість вчителів, які володіють навичками цифрових технологій, і допомагати педагогам повсякчас вдосконалювати їх, – наголосила т.в.о. Міністра освіти.

Вона також додала, що наразі Положення про дистанційне навчання винесено на громадське обговорення. Це означає, що вчителі використовуватимуть набуті під час карантину навички та різноманітні онлайн-інструменти у наступному навчальному році.

Я не говорю про те, що дистанційна освіта замінить звичайну. Ми просто будемо використовувати елементи дистанційного навчання для покращення освітнього процесу, – акцентувала увагу Любомира Мандзій.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.