В Україні зняли майже всі карантинні обмеження: що тепер дозволено

З 5 червня відновлюють роботу заклади громадського харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів

З 5 червня відновлюють внутрішнє авіасполучення

З 15 червня дозволять і міжнародні авіаперевезення

З 5 червня в Україні послаблять карантинні заходи. Заклади громадського харчування запрацюють без обмежень, відновлять внутрішнє авіасполучення, а з 15 червня – міжнародне.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду в середу, 3 червня.

“У більшості регіонів ситуація повністю контрольована… З 5 червня ми запустимо внутрішні авіаперельоти. З 15 червня – закордонне авіасполучення”, – сказав глава уряду.

За його словами, здійснення перевезень пасажирів легковими автомобілями дозволятиметься в кількості до п’яти осіб, включно з водієм (не враховуючи дітей віком до 14 років).

“Так само ми хочемо, аби з 5 червня кафе та ресторани почали приймати відвідувачів усередині закладів. Звичайно, всі правила щодо дистанції та дезінфекції мають виконуватися. Я бачу, що в нас у цьому питанні є нормальний діалог із бізнесом. Тому проблем, впевнений, не буде”, – заявив Шмигаль.

У документі зазначено, що дистанція між відвідувачами повинна становити щонайменше 1,5 метра, а також за столиками дозволяється сидіти не більш як чотирьом особам (за винятком дітей).

Водночас персонал закладу повинен носити засоби захисту – маски та рукавички. Ця вимога залишається незмінною.

В Україні зняли майже всі карантинні обмеження: що тепер дозволено

Серед іншого, уряд дозволив з 5 червня громадянам, старшим за 60 років, не дотримуватися самоізоляції. Також віднині знято заборону на проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більш як однієї особи на 1,5 м².

Частково обмеження зняли з навчання. Уряд дозволив проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі.

Читайте також  Суд закрив справу проти мера Яремче, який 40 разів преміював сина та невістку

Також було ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

“У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень”, – попередили в уряді.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.