Україна має в тіні майже 30 мільярдів доларів

Про це заявив голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.
Очільник відомства пов’язує наявність такої суми грошей поза банківською системою з тим, що українські підприємці не обізнані у приватизації державних підприємств, повідомляє 24 канал.

Він ствердив, що українські підприємці не знають, що їм доступна мала і середня приватизація. Це може змінити ситуацію з тіньовою економікою.

“За даними НБУ, приблизно 30 мільярдів доларів є поза банківською системою. Я не кажу про всіх громадян. Я розумію, що ситуація складна і в нас велике розшарування. Однак я б хотів, щоб це середній прошарок, бізнесмени, знали, що державні будівлі можна придбати на абсолютно прозорому онлайн-аукціоні”, – пояснив Сенниченко.

Він зазначив, що мовиться про сайт privatization.gov.ua, де можна дізнатись всю інформацію. За словами Сенниченка, створення цього сайту дало змогу легко та швидко дізнаватись про об’єкти, які виставлені на приватизацію.

Сенниченко наголосив, що в червні 2020 року, як тільки відкриють авіасполучення, аби іноземні інвестори мали змогу прилетіти, буде оголошено приватизацію готелю “Дніпро”, який розташований на Європейській площі у Києві.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.