У Калуші продовжують вирубувати ліс. Не мовчіть

Калушан хвилює проблема лісу на околиці міста. Його знищення з метою наживи.  Один з найкрасивіших відпочинкових куточків перетворився на поле та болото. Нам не вдалося вберегти ті дерева, які зрубані. Але ще можна зупинити наступні масові нищення. Потрібна активна громада та небайдужість!

Про це пише  Віктор Пазухін.
“ПІДГІРКИ: вирубка і засадження соснового лісу. І підтоплення житлового масиву як наслідок. Щойно звідти, провели невеличке чергове дослідження в рамках діяльності “Грінпіс-Карпати” даної ділянки, з Романом Переймибідою і Олегом Дахно. Нагадаю, кілька місяців тому тут була проведена вирубка приблизно 4 гектарів сосни, проведена з порушенням діючого законодавства України, було відкрите кримінальне провадження. І хоч усі терміни давно минули жодної відповіді від “внутрішніх” органів досі немає… Над цим працюємо.


Ділянка, яка незабаром також може потрапити під бензопилу відновлюється після торішнього граду, з’явилась свіжа зелень, ліс в набагато кращому стані ніж два-три місяці тому.
Щодо заліснення вирубаної ділянки-частина дерев не прийнялась, найбільше біля дороги і потребує додаткової уваги лісівників.

Обіцяна пані Романко санітарна чистка лісу проведена не була, багато зрізаних дерев, і пошкоджених внаслідок негоди просто висять на сусідніх, в ліс заходити небезпечно.

Додатково можу повідомити(бачите на фото) – багато дерев помічено, очевидно на зрізку, більшість з них абсолютно здорові. Мітили по варварські, бензопилою. Також є мітки двома смугами фарби, вони спостерігаються як на сухостої так і на здорових стовбурах, що малозрозуміло.

Найближчим часом плануєм обстеження ділянки квадрокоптером. Міськрайон потерпає від підтоплень… мешканці обіцяють 14 червня перекрити центральну дорогу… вирубаний ліс тут звичайно ні при чім… Нагадаю-одна сосна затримує до 5 тонн води. Дзвонили меру Матвійчуку, хотіли зустрітись і обговорити проблему, слухавку не бере. Наразі все.”

Читайте також  "Карпати" купують захисника з Люксембургу

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: