Франківцям, яким погрожували полісмени, радять звернутись до європейського суду

Батьки хлопців, яким погрожували правоохоронці в Івано-Франківську, можуть додатково звернутися до Європейського суду з прав людини. В українському законодавстві немає чіткого правового врегулювання боротьби з поліцейським насильством і безправ’ям.
Про це у студії Суспільного повідомив юрист Віталій Юрчишин.

Щоб довести, що поліцейські перевищили свої повноваження, потрібно мати докази. Запис інформації на ґаджеті, як у випадку хлопців із Івано-Франківська, дійсно є доказом, вважає юрист Віталій Юрчишин. Відповідно до цього провели внутрішнє розслідування. Також факт перевищення повноважень поліцейськими мають розслідувати працівники Державного бюро розслідувань, під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури.

Втім, за словами Віталія Юрчишина, у законодавстві не має чіткого правового врегулювання боротьби з поліцейським насильством і безправ’ям. В Україні більше регулюють факти насильства у сім’ї, про що є відповідні нормативно-правові акти.

“Я б ще на місці батьків, пройшовши національні судові інстанції, звернувся до Європейського суду з прав людини про відшкодування моральної шкоди, заподіяної працівниками поліції при перевищенні повноважень”, – каже юрист Віталій Юрчишин.

Також правознавець радить звертатися до захисників, адвокатів, а також залучати громадськість.

Нагадаємо, 30-го травня до франківського міського відділку поліції потрапили двоє парубків, які посварилися неподалік нього. Із ними лайливо спілкувалися двоє правоохоронців, а також погрожували. За це двох полісменів звільнили з Нацполіції, ще трьох – притягли до дисциплінарної відповідальності.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.