Новий міністр культури Ткаченко зізнався, що співпрацював з Росією у розпал війни на Донбасі

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зізнався у співпраці з російськими компаніями в сфері кіно під час війни на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню “LB”.

Він підтвердив, що був продюсером серіалу “Ментівські війни. Київ”, знятого 2017 року, права на сценарій якого купляли в російської компанії під час війни на Донбасі.

“В мене багатий досвід зйомок серіалів, в тому числі для російських телеканалів, але ще в квітні 2014 року я з цього бізнесу вийшов. Я не знаю, хто ще з продюсерів припинив співпрацю з росіянами. Але це було моє свідоме рішення. З іншого боку, я вважаю, що якщо є хороші сценарії, вони є незалежно від географії – в Америці, Бразилії чи навіть у Росії. І ми можемо знімати за ними тут, в Україні, з українськими акторами, з українськими режисерами, вкладаючи кошти в українську економіку, в український талант. Я не бачу в цьому проблеми”, – сказав Ткаченко.

Він також прокоментував можливість українсько-російської копродукції в сфері кіно.

“Для себе особисто виключаю (таку можливість – ред.). Але заборонити таку копродукцію приватним продюсерам я не можу. Якщо хтось з цих продюсерів вбачає можливим для себе і вигідним продавати ці серіали в Росію, юридично їм це не заборониш. Це розвиток української індустрії у першу чергу. Тим більш, запрацюють рібейти, а зараз є поправки до закону, які дозволять їм запрацювати краще”, – додав Ткаченко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.