Назад до коронавірусу: в одному зі дитсадочків виявили 14 інфікованих працівників

Мер Києва повідомив про інфікування коронавірусом працівників дошкільних установ.
Віталій Кличко розповів про нестабільну ситуацію у дитсадках Києва. Нещодавно на карантин закрився один зі столичних дошкільних закладів, а ще два – не відкриються через спалах коронавірусу серед персоналу:

На сьогодні в столиці відкрилися 500 садочків. Їх наразі відвідують понад 19,5 тисяч дітей. До карантину до садків ходили щодня в середньому 55 тисяч вихованців. У садочку №668 в Солом’янському районі виявили помічницю вихователя (няню) однієї з груп садка, що контактувала з хворим на коронавірус. Тест у працівниці садка – негативний. Але її відправили на самоізоляцію. Іншим співробітникам садочка та дітям (за згодою батьків) теж зроблять тести на коронавірус. Садок закритий на карантин.

Ще два дитсадки у Шевченківському районі, що готувалися до роботи, влада міста не відкриє. У результаті перевірки персоналу в одному із садочків виявили 14 інфікованих працівників. У другому – одного:

Ці садки не працювали й поки працювати не будуть! Ми не можемо ризикувати здоров’ям наших дітей, – підсумував мер Києва.

Нещодавно у Броварах спалах коронавірусу був зафіксований ДНЗ “Калинка”. Наразі заклад не працює, а влада міста обговорює можливість закриття всіх дошкільних установ:

У нас уже 13 офіційно підтверджених випадків, кількість хворих працівників збільшилася до 4 осіб. Ще інфіковано 9 дітей, двох із них, хлопчика та дівчинку, відправили в обласну лікарню Боярки. У них була висока температура майже під 40 градусів, але вже зараз вони видужують, температура знизилася до 36,6, повідомила про ситуацію у садку Вікторія Коваленко, депутатка міської ради Броварів.

Учора на засіданні депутатів обговорювалась можливість закриття всіх ЗДО міста, але одностайного рішення поки немає. Наразі розпочалось тестування всіх працівників дошкільних установ. З огляду на кількість виявлених випадків, уже буде вирішуватися остаточно, чи закривати заклади дошкільної освіти, чи ні.

Читайте також  ЄС дозволив продавати перший препарат для лікування COVID-19

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.