Без їжі, води та під палючим сонцем: українці застрягли на кордоні з Польщею

На єдиному пішому пункті пропуску на українсько-польському кордоні “Шегині” від ночі стоять сотні українців.

Про це повідомляє ТСН.

Люди у черзі, стоять тут вже по 12-13 годин і досі не перетнули кордон. Здебільшого тут ті, хто прямує на сезонні роботи до Польщі.

“Взагалі не спали цілу ніч, ноги болять, їсти хочеться. Знали, що черги, але не настільки”, – каже мешканка Волині Любов Ковальчук.

“Хоча б воду людям, добу стоять, не можемо пройти кордон”, – обурюється чоловік з черги.

Українська сторона подорожніх оформила, застрягли вони на нейтральній частині – між Польщею та Україною. Там немає місць перепочинку, увесь цей час доводиться стояти, або відпочивати на валізах. І лиш один туалет, до якого теж черга. Дистанції тут не дотримуються, багато хто не в масках.

“Стало дуже погано, бо я дві години чекала на туалет загальний”, – каже мешканка Івано-Франківська Любов Хромишин.

Перетин кордону уповільнюється через карантинні заходи безпеки з польського боку. Додатковий час займає температурний скринінг, ретельна перевірка документів, а також щогодинне санітарне прибирання приміщення.

Тож зарадити черзі українські прикордонники не в змозі. Скупчення тут виникає час від часу, зазвичай на вихідні. Коли прибуває більше людей з різних областей. А саме зараз у Польщі сезонні роботи, тож туди і прямують українці. Щодоби тут проходить близько трьох тисяч українців. Тож прикордонники радять обирати автомобільні пункти пропуску – їх на Львівщині зараз працює два.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.