У Кабміні зробили важливу заяву з приводу ЗНО і попередили про грошовий “сюрприз”

У бюджеті на 2021 рік буде закладено кошти на проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) наступного року, тому чутки про його скасування в Кабміні вважають безпідставними.

Про це повідомляє ТСН.

У коментарі журналістам міністр фінансів Сергій Марченко запевнив, що ЗНО наступного року скасовувати не збираються.

“Зараз йде процес підготовки бюджету на 2021 рік, і кошти на ЗНО буде закладено, звичайно. Тобто про скасування ЗНО мова навіть не йде”, – сказав він.

Крім того, міністр пообіцяв, що оплату за пробне ЗНО, проведення якого 15 і 17 червня було скасовано через спалах коронавируса, обов’язково повернуть.

“Всі ті, хто заплатили гроші за пробне ЗНО, їх отримають. Президент поставив нам чітке завдання, до кінця дня, понеділка, розробити механізм повернення”, – запевнив Марченко.

Гроші будуть виплачені з фонду боротьби з коронавірусом через державні банки. За словами міністра, до кінця тижня повернуть всі 53 мільйони гривень, які заплатили за пробне тестування 362 тисячі майбутніх абітурієнтів

Нагадаємо, що пробне зовнішнє незалежне оцінювання, яке було скасовано за рішенням Кабінету міністрів України через зміни умов карантину, можна буде пройти в режимі онлайн. Дати його проведення залишаться колишніми – 15 і 17 червня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.