В Івано-Франківську незабаром з’являться 3D-переходи

24 аварійно-небезпечні ділянки визначила в Івано-Франківську патрульна поліція під час так званого Місячника безпеки дорожнього руху.Про це на одній із таких ділянок – кільці на вулиці Надрічній – розповів журналістам заступник керівника патрульної поліції Івано-Франківська Олег Сердюк.
3dmain_679023a-d9k322

Тож, аби знизити кількість аварій та порушень на цих відрізках, патрульні виходять на профілактичні відпрацювання. Окрім того, каже полісмен, у поліції працюють над реорганізацією безпеки дорожнього руху в місті, аби встановити там острівці безпеки, малі дорожні кільця, розмітку, підвищені переходи чи покращити освітлення.

“Деякі з цих ділянок вже подані на Комісію з безпеки дорожнього руху з пропозиціями, як можна змінити схему руху, аби зробити ці місця безпечнішими”, – пояснює патрульний.

Серед пропозицій – й встановлення 3D-переходів. Такий перехід створює візуальну ілюзію підвищення на дорозі, що змушує водія на підсвідомому рівні пригальмувати, під’їжджаючи до нього.

“Будь-яке ноу-хау – це доволі тривала бюрократична процедура. Наразі ми вже маємо висновок від Інституту з безпеки дорожнього руху, що їх можна наносити в Івано-Франківську, тож працюємо над наступним етапом”, – роз’яснює заступник керівника патрульної поліції.

До слова, за час Місячника безпеки дорожнього руху патрульні склали понад 1800 постанов та протоколів на водіїв, зафіксували 122 випадки водіння у нетверезому стані та 128 ДТП.

“Ці цифра мало чим відрізняються від традиційних за місяць, ніякого навмисного полювання на водіїв заради статистики не було. Перш за все, ми називаємо її, аби франківці розуміли масштаби порушень та робили висновки. Взагалі, вважаємо, що такі місячники – це пережитки старої радянської системи, тож намагаємось переходити на таку постійну планову роботу”, – підкреслює Олег Сердюк.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.