Вакарчук вийшов із фракції “Голос” та остаточно склав мандат нардепа

Святослав Вакарчук вийшов із фракції “Голос”. Він заявив, що положення Конституції України дозволяють автоматично втратити мандат депутата Верховної Ради.

Політик повідомив, що власні рішення не змінює. Про це він розповів 19 червня у Facebook.

Вакарчук нагадав, що депутати парламенту не підтримали його прагнення скласти мандат. Голосування щодо цього питання було провалено. Екс-лідер партії “Голос” подякував усім нардепам, які із розумінням поставилися до його вибору.

Святослав вирішив діяти згідно Конституції. Він оголосив про вихід із фракції. Це автоматично призводить до втрати мандата. Замість Вакарчука у Верховній Раді буде працювати юрист Аліна Свідерська. Вона навчалася в іноземному виші та має знання та досвід управління у галузі енергетики.

Політологи розкритикували рішення Вакарчука. Вони вважають це зрадою інтересів виборців, адже він не виконав політичних обіцянок і просто вирішив самоусунутися.

Раніше ASPI news повідомляло, що парламент відмовився підтримати Святослава Вакарчука у прагненні відсторонитися від депутатських повноважень. У пропрезидентській політсилі “Слуга народу” заявили, що він повинен продовжити роботу в парламенті і не зраджувати своїх виборців.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.