Іспанія оголосила про завершення надзвичайного стану і почала відкривати кордони

В Іспанії 21 червня завершився режим надзвичайного стану, введений 14 березня через пандемію коронавірусу. В країну починають впускати туристів з країн Євросоюзу, Шенгенської зони і Великої Британії.
Про це оголосив прем’єр-міністр країни Педро Санчес, пише El Pais.

«Ми сильно постраждали, але ми опиралися. Ми згладили криву (захворюваності — ред.), і ми зробили це разом», — сказав прем’єр.

Він зазначив, що Іспанія пережила найбільшу кризу в галузі охорони здоров’я за останні сто років, а наразі від коронавірусу в країні померли понад 28 тисяч людей.

Санчес також нагадав про загрозу другої хвилі, якої Іспанія повинна «уникнути за будь-яку ціну».

14 червня прем’єр повідомив, що Іспанія відкриє кордони для країн Шенгенської зони 21 червня — це на десять днів раніше, ніж вона оголосила до цього. Винятком є лише Португалія, з якою прикордонний рух відновлять, як і планувалося, 1 липня.

Всі пасажири, які прибуватимуть, будуть вимірювати температуру в аеропорту, повідомляти інформацію про наявність вірусу і свої контактні дані.

З початку епідемії у світі підтвердили 8 млн 921 тисячу 618 випадків COVID-19, з них 4 млн 743 тисяч 041 людина одужала, а 466 850 — померли від ускладнень. Наразі продовжують лікуватися понад 3 млн 711 тисяч 727 пацієнтів.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.