Вчені заявили про зникнення коронавірусу: що про це відомо

Коронавірус COVID-19 може зникнути сам по собі ще до винаходу вакцини. Про це заявив італійський лікар інфекційної лікарні Маттео Бассетті з міста Сан-Мартіно.


Про це повідомляє The Sunday Telegraph.

За словами експертів, оскільки вірус швидко мутував через дотримання дистанції і носіння масок, він став не такий агресивний, як був раніше. Фахівці запевняють, що COVID-19 стає все менш і менш небезпечним.

“В березні і на початку квітня картина була абсолютно іншою. Люди поступали до відділення реанімації з дуже важким захворюванням. Їм були потрібні кисень, вентиляція легенів. У деяких розвивалася пневмонія… Проте минулого місяця все зовсім змінилося. Якщо в березні і квітні вірус можна було порівняти зі злісним тигром, то тепер він нагадує дикого кота. Навіть літні пацієнти у віці 80-90 років, здатні сидіти в ліжках і дихають самостійно. Раніше ті ж пацієнти померли би протягом двох-трьох днів”, – шокував заявою лікар.

За словами лікаря Бассетти, вірус скоро вимре сам, оскільки випадки зараження дуже скоротилися.

Але не всі поділяють таку думку. Наприклад, доктор Бхарат Панкхания, професор медичного факультету британського Університету Ексетера вважає, що коронавірусна інфекція COVID-19 залишиться у світі на роки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.