На ліквідацію масштабного паводка на Прикарпатті може піти понад мільярд гривень, — Зеленський

Президент Зеленський зажадав в уряду України зробити фундаментальну профілактику наслідків паводків, які щорічно відбирають з держбюджету до 800 мільйонів гривень. Проблема повинна бути системно вирішена раз і назавжди, заявив президент селекторної наради щодо наслідків стихії на заході країни.

Вимога Володимира Зеленського була заявлена під час селекторної наради щодо наслідків стихії на заході країни після звіту прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про ситуацію в Прикарпатті. Про це повідомив Офіс президента в середу, 24 червня.

За словами Володимира Зеленського, Україна “щорічно витрачає від 500 до 800 мільйонів на ліквідацію наслідків”. Повінь 2020 року, як заявив президент, швидше за все завдала збитків на суму понад мільярд гривень.

“Час знайти системне рішення, зайнятися зміцненням берегів річок. Щоб зміцнити береги Дністра, Тиси, щоб розв’язувати це питання раз і назавжди. Потрібно розробити справжню велику програму із залученням іноземного досвіду, а не щорічно втрачати людей і гроші”, – звернувся до прем’єр-міністра Володимир Зеленський.

Як повідомлялося раніше, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль екстрено відправився в регіони Західної України, які терплять лиха від масштабної повені. Глава уряду повідомив, що затоплення регіону побило антирекорд повені 2008 року.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.