Зеленський підписав закон про експериментальні ліки від коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про продовження застосування експериментальних препаратів для лікування COVID-19 до 1 січня 2021 року.

Зеленський підписав закон про експериментальні ліки від коронавірусу

Як сказано на сайті глави держави, рішення було прийнято в зв’язку з загрозою зростання захворюваності населення на коронавірус. Закон проекту №737-ІХ був прийнятий Верховною Радою ще 19 червня.

Документ спрямований на забезпечення доступу до ліків громадян, хворих коронавірусною хворобою, і запобігання поширенню COVID-19 серед населення України.

“Українське законодавство дозволяє застосовувати для лікування COVID-19 як зареєстровані в Україні препарати, так і незареєстровані лікарські засоби, клінічні випробування яких затверджені в установленому порядку і мають на меті дослідити ефективність і безпеку таких лікарських засобів з лікування COVID-19”, – відзначається в повідомленні.

Йдеться про ліки, які не зареєстровані, проте вже пройшли певні дослідження з безпеки та ефективності, і були рекомендовані офіційно в США, країнах ЄС, Великобританії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канаді, Китаї та Ізраїлі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.