Вчені провели найбільше у світі дослідження коронавірусу: які головні ознаки недуги

Одне з найбільших досліджень підтвердило перелік симптомів, який вказувала ВООЗ. Постійний кашель і лихоманка виявилися найбільш поширеними симптомами, пов’язані з COVID-19.

Про це пише Eurek Alert.

Дослідники з п’яти університетів, включаючи Університет Лідса у Великої Британії, об’єднали дані з 148 окремих досліджень, щоб визначити загальні симптоми, з якими стикаються більше 24 000 пацієнтів з дев’яти країн, включаючи Велику Британію, Китай і США.

Дослідження, опубліковане в онлайн-журналі PLoS ONE, є одним з найбільших оглядів, які коли-небудь проводилися за симптомами COVID-19. Дослідники також визнають, що існує велика частка людей, які мали вірус, але не проявляли симптомів.

Дослідження показало, що з 24410 випадків:

у 78% була лихоманка (у показниках різних країн є розрив: у Сингапурі 72% пацієнтів повідомили про температуру, у Кореї – 32%);

57% повідомили про кашель, однак у Нідерландах про нього повідомили 76%, у Кореї – 18%;

31% повідомили про страждання від втоми;

25% втратили здатність відчувати запах;

23% повідомили про утруднене дихання.

Дослідники вважають, що відмінності в поширеності симптомів між країнами частково пов’язані з тим, як збиралися дані.

З тих пацієнтів, які потребували стаціонарного лікування, 17% потребували неінвазивної допомоги при диханні; у відділенні інтенсивної терапії потрібно було доглядати за 19% пацієнтів, 9% потребували інвазивної вентиляції, а 2% була потрібна екстракорпоральна мембранна оксигенація.

Аналіз підтверджує, що кашель та лихоманка були найбільш поширеними симптомами у людей з позитивним результатом тесту на COVID-19. Це важливо, тому що це гарантує, що люди з симптомами можуть бути поміщені в карантин, щоб вони не заражали інших. Дослідження дає впевненість в тому факті, що ми мали рацію у визначенні основних симптомів, і воно може допомогти визначити, хто повинен пройти тестування.

Читайте також  Коронавірус і новий глава МОЗ: Зеленський зробив несподівану заяву

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.