«Майку зняли разом зі шкірою»: від опіків померла 5-річна дівчинка

В Одеській області померла 5-річна дівчинка, яка кілька днів тому потрапила в опікове відділення лікарні з сильними ураженнями. У маленької Каті були опіки четвертого ступеню 35% тіла.

Про це повідомляє волонтер Катерина Ножевнікова, пише ТСН.

“Маленька Катя померла. Травми, несумісні з життям. Гроші, зібрані для Каті, залишаємо для діток, які потраплять в опікове”, – зазначила волонтер.

За словами жінки, трагедія сталася в одному із сіл Одеської області. “Мати дівчинки виховує трьох дітей сама. Тато приїжджає раз на два роки. Виплата від держави 4200 грн на всіх дітей. Великий город і щоденна робота там, щоб виростити щось на прожиток. Корова, яку потрібно доїти. І дітки, які через все це найчастіше самі по собі”, – повідомила Катерина Ножевнікова.

За попередніми даними, причиною трагедії стала гра з сірниками. “Сірники, синтетична майка і цілковита відсутність знань, як надавати першу допомогу і наскільки небезпечні опіки. Палаючу майку зняли разом зі шкірою”, – розповіла подробиці волонтер.

Зі слів Ножевнікової, швидку допомогу мама викликала на наступний ранок. “Пояснила, що не було грошей. Зібрала по сусідах грошей і викликала (мені щоразу хочеться головою об стіну від цих пояснень битися)… Підсумок: опіки 35% поверхні. 4 ступінь. Найважча. І за ніч ситуація погіршилася в рази… А могло б бути інакше”, – каже волонтер.

Матері дівчинки загрожує покарання за статтею «ненадання допомоги малолітньому, який завідомо перебуває в небезпечному для життя стані».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.