Вилучення військової техніки: Зеленський вимагає від правоохоронців реакції на дії ДБР

Президент України Володимир Зеленський доручив правоохоронним органам дати оцінку діям працівників Державного бюро розслідувань, які допустили вилучення військових приладів з військових частин Повітряних сил Збройних сил України.

Вилучення військової техніки: Зеленський вимагає від правоохоронців реакції на дії ДБР
Про це повідомляє Офіс Президента у Facebook.

“Президент України Володимир Зеленський поставив завдання правоохоронним органам дати оцінку діям працівників Державного бюро розслідувань, які допустили вилучення військових приладів з військових частин Повітряних сил Збройних сил України, що поставило під загрозу бойову готовність частин протиповітряної оборони (ППО) України”, – йдеться у повідомленні.

Зеленський висловив глибоке занепокоєння діями ДБР щодо втручання в діяльність Повітряних сил, що прямо впливають на виконання завдань з охорони повітряного простору держави.

«Керівникам СБУ та ДБР – негайно надати відповідну правову оцінку діям своїх співробітників і вжити вичерпних заходів для мінімізації можливих наслідків. Ситуацію з цього питання беру під особистий контроль», – заявив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, слідчі ДБР прийшли з обшуками у три зенітні ракетні бригади Повітряних сил та вилучили обладнання, яке забезпечує систему протиповітряної оборони країни. У ході слідчих дій 2 червня було вилучено 7 приладів НВЧ (клістрони). Того ж дня слідчі ДБР повернули 3 прилади до однієї з військових частин, ще 4 прилади було повернуто увечері.

3 червня міністр оборони Андрій Таран в парламенті заявив, що неузгодженість дій правоохоронців ДБР та співробітників воєнної контррозвідки призвели до підриву бойової готовності частин ППО України та витоку секретної інформації. Оцінку інциденту мають дати правоохоронні органи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.