У 9-місячного малюка з Рівненщини, якого жорстоко побила мати, виявили COVID-19

У Рівненському будинку дитини коронавірус виявили у дев’ятимісячного хлопчика. Це Микитка, якого восени рідна мати побила і майже на добу лишила самого. Хлопчика тоді рятували в реанімації, а тисячі українців хотіли йому допомогти.

У 5-місячного малюка, який помер у Чернівцях, коронавірус не ...

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

В усіх, хто контактував з дев’ятимісячним Микиткою, взяли аналізи. На коронавірус перевіряють 14 працівників і 13 малюків.

“Не могли подумати зовсім (що хлопчик заражений коронавірусом – ред.), бо не було якихось ознак”, – розповіла медсестра у будинку дитини Валентина Козловська.

Однак раптово у хлопчика почалися судоми, про можливість яких попереджали медики лікарні, з якої забрали Микитку.

Про хлопчика розповідали восени – тоді 19-річна мама жорстоко його відлупцювала. Після побиття мати залишила немовля в кімнаті гуртожитку, а сама пішла на побачення. Знайшли її лише через 16 годин. За цей час малюка виявили сусіди і викликали швидку. Медики діагностували множинні переломи черепа, носика та забій мозку.

Тоді за хлопчика хвилювалися тисячі українців. Допомагали волонтери. Після лікування Микитку скерували в реабілітаційний центр.

“Довгий час ніяких судом не було. З’явилися перші судоми зранку, ми їх медикаментозно купірували, але після обіду вони відновилися”, – розповів головний лікар Рівненського центру реабілітації та паліативної допомоги Василь Ковалюк.

Дитину відвезли до обласної лікарні. Там всіх, хто надходить, тестують на коронавірус. Аналіз виявився позитивним.

Василь Ковалюк здивований тим, що хлопчик заразився.

“Для мене це загадка. Доступ до дітей взагалі обмежений, ми нікого не пускаємо крім персоналу, що обслуговує, навіть я стараюся взагалі не заходити”, – сказав він.

Микитку з температурою 38 градусів скерували до інфекційної лікарні. Там нині медики за ним і доглядають.

Читайте також  На Косівщині перша смерть від Cоvid-19 – померла медпрацівниця

“Хвороба в нього протікає з розладами кишківника, з ознаками пневмонії, з помірно вираженим кашлем. Сон спокійний в дитини, апетит задовільний”, – розповіла Надія Сидорук, завідувачка інфекційного відділення для дітей.

Звідки в Микитки коронавірус мають розслідувати. Однак найперше треба знайти в кого він ще може бути, аби не допустити поширення в центрі, де майже пів сотні вихованців, найстаршим з яких три роки.

“Як попала туди інфекція – ми вивчимо: чи хтось заходив туди, чи хтось виходив з відвідувачів, чи були інші працівники, які навідували”, – зазначив керівник управління охорони здоров’я Рівненщини Олег Вівсяник.

А тим часом через два тижні в суді за побиття та залишення дитини в небезпеці мають оголосити вирок його матері. Їй загрожує до трьох років за ґратами. Батьківських прав жінку уже позбавили: і на Микитку, і на його трирічного брата. Обидва хлопчики, розлучати яких не хочуть, чекають на нову родину. Поки охочих нема.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.