На Прикарпатті річка рознесла газопровід

Жителі Прикарпаття відрізані від головного ресурсу

На Франківщині стихія залишила без газу кілька населених пунктів. Про це розповіли на сторінці Дністровського БУВР в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що фахівці Дністровського БУВР, під час огляду пошкоджених повінню ділянок, встановили, що на річці Бистриця Надвірнянська був підмитий правий корінний берег.

“На р. Бистриця Надвірнянська в с. Назавизів через “острів” підмитий правий корінний берег нижче автодорожнього мосту загальною довжиною 150 м, розмило берегову лінію довжиною понад 40 м.” – сказано в повідомленні

На пошкодженій ділянці знаходиться газова труба, яка забезпечує постачання блакитного палива в населені пункти Гвізд і Мирне Надвірнянського району. У даний момент обидва села залишилися без подачі газу.

“Під загрозою знаходиться газова труба середнього тиску діаметром 250 мм, загальною довжиною близько 40 м. Зараз труба підвішена в повітрі.” – сказано в повідомленні.

На місці події зібралася виїзна комісія, яка прийняла рішення щодо ліквідації наслідків повені.

За результатами наради було вирішено, що для відновлення постачання газу до вищевказаних населених пунктів, необхідно терміново провести заходи щодо зупинення процесу розмиву корінного берега і затоплення ділянки, на якій розміщений газопровід.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.