Небезпечні знахідки: В середмісті Франківська знайшли артснаряди (відео)

Два артилерійські снаряди часів Другої світової війни знайшли в середмісті Івано-Франківська. На боєприпаси натрапили під час прокладання водопровідної труби на вулиці Озаркевича.

Знайшов снаряди господар будинку Олег Чмель, на подвір’ї якого прокладали трубу. Чоловік каже, що одразу ж викликав рятувальників.

“Невідомо, що це таке: чи авіабомба, чи снаряд. Він був ніби навпіл розламаний. Налякався трохи і втік. Потім ми викликали МНС-ників. Далі – їхня робота”, – каже Олег Чмель.

Працівники вибухо-технічної служби забрали снаряди та перевірили металошукачем подвір’я. Інших вибухових предметів рятувальники не виявили.

Прокладали трубу. В середмісті Фанківська знайшли артснаряди

Сусідка Олега Чмеля Тетяна Мухіна говорить, що на цій вулиці вибухові пристрої знаходили неодноразово. На останній натрапили 12 років тому перед її будинком.

“Колись тут прокладали газову трубу і теж знайшли снаряди. Тут їх може бути багато, ми не знаємо на чому живемо”, – каже жінка.

Прокладали трубу. В середмісті Фанківська знайшли артснаряди

Як розповіла керівниця пресслужби обласного управління ДСНС Христина Перцович, обидві знахідки – снаряди часів Другої світової війни. За її словами, старі вибухові предмети в середмісті Франківська знаходять часто.

“Працівники Водоекотехпрому повідомили про те, що під час роботи виявили два артилерійські снаряди. На місце оперативно прибули піротехніки обласного управління ДСНС. Вони встановили, що це 76-міліметрові артилерійські снаряди часів Другої світової. Вони належать до першої категорії, тобто підлягають транспортуванню та знешкодженню на полігоні. Загрози життю і здоров’ю жителям прилеглих вулиць вони не несуть”, – каже Христина Перцович.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.