Калушани відчули наслідки землетрусу у Румунії

В Україні стався землетрус, який сягав до шести балів за шкалою Ріхтера.

За інформацією від Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру, епіцентр землетрусу потужністю 5,6 балів був у Румунії на глибині 80 км під поверхнею землі, інформують ”Вікна”.

1437422093_seysmoaktivnaya_zona_vrancha__large

Українці діляться у соцмережах враженнями від землетрусу. Відчули землетрус і калушани.

— Агов, хто в Калуші не спить…? ми щойно пережили землетрус …сподіваюсь, без повтору…я думала, що то тільки у мене дах їде, а виявляється він з’їжджав у багатьох по Україні…щасливі ті, хто спали… О, читаю…Буковину і Румунію добре потрусило… — написала у соцмережі близько третьої години ночі Ярина Ружицька.

Відчули землетрус і в інших містах України. Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Івано-Франківської ОДА жодної інформації про руйнівні наслідки землетрусу не передає.

Раніше заступник директора з наукової роботи, кандидат фізико-математичних наук інституту Геофізики НАН України Олександр Кіндзер заявляв, що на всій території України можуть відчуватися підземні поштовхи через землетрус під горами Вранча у Румунії, що стався вранці 22 вересня.

”Сейсмоактивних зафіксована на дуже великій глибині — 134 км, тому поштовхи могли бути відчутними на всій території України”, — цитує 0629.com.ua слова вченого

Про підземні поштовхи в соцмережах писали жителі Маріуполя, що на Донеччині. Але сейсмологи підкреслили, що сейсмоактивності там не зафіксовано.

Вранча — сейсмоактивна зона, розташована на ділянці стикування Південних (Румунія) та українських Карпат. Максимальна магнітуда землетрусів в цій сейсмоактивної зоні досягала 7,6 бала.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.