Президент звільнив одіозну суддю з Калуша Оксану Царевич

Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення одіозної судді Оксани Царевич.

tsarevich2_2f832_2a120

Про це сам президент написав у соціальній мережі.

“Підписав Указ про звільнення судді Оксани Царевич в зв’язку з порушенням присяги.

Вища рада юстиції, розглянувши дисциплінарну справу, відзначає, що дії судді Царевич під час розгляду десяти справ відносно водіїв – учасників акцій протестів в період з листопада 2013 носять упереджений характер”, – йдеться в повідомленні президента.

Порошенко ініціював сьогоднішнє позачергове засідання Ради, щоб на ньому розглянути питання звільнення суддів, які порушили присягу.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів України у вересні минулого року прийняла рішення про відсторонення судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич на підставі подання Генеральної прокуратури України.

Уродженка прикарпатського міста Калуш, суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич була відмінницею у школі, брала участь у численних олімпіадах, успішно навчалася в університеті у Франківську. Втім, саме вона – фахівець із європейського права – кидала за ґрати учасників Євромайдану.

У червні 2015 року суддя Царевич, котру на три місяці відсторонили від роботи за переслідування учасників пробігу до Межигір’я та протестувальників на Майдані, знову була поновлена на роботі і взялась вершити правосуддя. Як з’ясувалося, тоді Вища квалафікаційна комісія суддів відклала рішення стосовно судді Царевич.

Свого часу Оксана Царевич винесла рішення, за яким було розблоковано рахунки сепаратистів. СБУ підозрювала топ-менеджмент “Укрсоцбанку” в допомозі “Новоросії”. У банку було відкрито рахунок, де, на думку спецслужби, лежали 5 млн гривень для бойовиків Донбасу. Незважаючи на протести слідчих, Печерський суд Києва тоді зняв арешт з цих грошей.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.