Вчені розказали, коли людство відчує на собі наслідки потепління

Наслідки глобального потепління вдарять по людству до 2050 року
gw-650x373

Про це повідомляє Independent.

У доповіді під назвою “Правда про зміну клімату” йдеться про те, що люди даремно вважають глобальне потепління чимось “абстрактним, далеким і навіть спірним”. Планета нагрівається “набагато швидше”, ніж очікувалося. Уже в 2050 році середня температура може піднятися на 2 °С, досягнувши позначки, яку багато вчених вважають небезпечною для людства.

Загрозу представляє не саме по собі потепління, а ті наслідки, до яких воно призведе, – посухи, повені, пожежі і шторми.

За словами експертів, з 1990 року подвоїлося число подій, викликаних зростанням температури. До 2050 року очікується ще одне подвоєння. Звичайно, будуть і корисні наслідки, але більшість негативно вплине на людину.

Паризька угода про зміну клімату, досягнута країнами ООН в 2015 році, стала кроком у правильному напрямку, але його реалізація викликає питання. Можливо, вона сповільнить потепління, але якщо не подвоїти або навіть потроїти зусилля, то уникнути фатальної позначки навряд чи вдасться. І тоді людство чекають масштабне танення льодовиків, перетворення родючих районів в пустелі, вимирання рослин і тварин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.