Селфі: Залежність чи все ж мистецтво самовираження?

В українській психології таке поняття як селфі-манія офіційно не зареєстроване, кажуть фахівці.Психолог Наталя Чаплинська розповідає, селфі особливо популярне серед підлітків. Втім, не відмовляються від нього й дорослі. І все б нічого, якби звичайне захоплення не переростало у суспільну проблему. А коріння її, запевняють фахівці, сягає дитинства.
selfi

Як майстерно «селфитись», знають 17-річні іванофранківці Сергій та Юрій. Юнаки роблять фото з найвищих точок міста. Кажуть, звичайне селфі уже не таке цікаве. Втім, зізнаються, якщо є компанія, то відмовитись від такого фото непросто.

Сергій називає себе руфером. Івано-франківські вершини хлопець підкорює уже два роки. Відтак, зібрав чималу колекцію унікальних світлин. Максимальна висота, на яку залазив, зізнається, сто метрів. Для таких екстремальних селфі, каже, необхідна фізична підготовка. Разом з Юрієм вони займаються тайським боксом. І підкорення вершин – це можливість продемонструвати не лише силу духу, а й тіла.

Юнаки розповідають, люди по-різному реагують на їхнє незвичайне хобі. Одні – захоплюються. Інші – обурюються і навіть викликають поліцію. Втім, самі екстремали ніколи не забувають про безпеку.

Значно серйозніше уже, коли потрібна рука допомоги психолога. Межа, коли захоплення переростає у залежність, дуже тонка, застерігає Наталя Чаплинська. Тому важливо завжди тверезо оцінювати власні вчинки.

В українській психології таке поняття як селфі-манія офіційно не зареєстроване, кажуть фахівці. На відміну від закордону. Де ця проблема значно масштабніша.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.