Замість гуманітарної допомоги – «російський популізм» та ліки для бойовиків

Сьогодні зранку, 26 листопада, на територію України в’їхав черговий 46-й гуманітарний конвой з Росії у складі 101 вантажного автомобіля. Українські прикордонники, яким дозволили лише візуально оглянути «гуманітарні» вантажівки, стверджують, що їх вміст не відповідав тому, про що було заявлено у ноті Міністерства закордонних справ РФ, яка була надіслана напередодні.

За інформацією помічника керівника Держприкордонслужби України Олега Слободяна, цей «гуманітарний конвой» заїхав на територію України в період з 5:25 по 6:50 через російські пропускні пункти «Донецьк» та «Матвєєв Курган». Вже традиційно російська сторона провела все із грубими порушеннями міжнародних та вітчизняних норм, що регламентують порядок оформлення гуманітарних вантажів. Таким чином, в оформленні цього вантажу представники Червоного хреста участі не приймали. Власне, як і українська міжвідомча група, яка мала змогу лише вести візуальне спостереження.

Також, пан Слободян зазначив, що у вантажівках окрім заявлених продуктів харчування були глибинні насоси та ліки, котрі не відносяться до медичних препаратів першої необхідності. Крім того, всі вантажівки були напівпорожніми.

Джерело

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: