7 способів покращити розумову активність з самого ранку

Щоб допомогти мозку швидше працювати та ефективніше вирішувати складні завдання, спробуйте виконувати ці прості прийому для підсилення й покращення розумової активності організму щоранку.unspecified11

Основи покращення розумової діяльності

Багато хто з нас розривається між важким робочим навантаженням, налагодженням відносин з колегами і партнерами та проведенням часу з родиною, а потім ледь знаходить час для речей, які приносять задоволення лише собі. Стрес знижує нашу концентрацію, робить нас дратівливішими і схильними до депресії, а тому шкодить відносинам, як сімейним, так і робочим. «Розминка нашого розуму вранці, така собі «розумова зарядка», може поставити нас на правильний шлях на весь день, розвинути гнучкість мислення, а також дасть можливість спокійніше спілкуватися і ефективно працювати з колегами», – говорить Дженніфер Волкін, нейропсихолог з Нью Йорку. Поєднання цих простих заходів вранці може допомогти вам працювати продуктивніше протягом всього дня

Розслабляйтеся з гарною книжкою

Зараз важко знайти час для простих речей, які допомагають розслабити і стимулювати наше мислення. Читання, безумовно, одна з таких речей. Це можуть бути книги, газети або інтернет-статті. «Одним з найкращих занять, які збагачують наш розум новою інформацією, є читання», – говорить Джейсон Ліав, нейрохірург із Каліфорнії, – «Гарна книга або ранкова газета є не тільки хорошим способом розслабитись і чудово почати свій день, вона також допомагає відволіктися від вчорашніх справ і переключитися на нові, сьогоднішні». Найголовніше, що читання може змінити рамки сприйняття вашого розуму, тож протягом дня ви подивитесь на свої робочі завдання по-іншому. Саме таким чином  читання може зробити вас розумнішим, здоровішим і щасливішим.

book-tea

Фізичні вправи

Всі ми знаємо, яку важливу роль відіграють фізичні вправи для нашого здоров’я та настрою, але існують деякі додаткові причини, що змусять вас підвищити продуктивність ще до роботи. «Вправи насправді змінюють хімію мозку, і їхнє виконання навіть прирівнюють з вживанням антидепресантів», – стверджує доктор Волкін, – «Вони сигналізують організму про випуск кількох ключових нейромедіаторів, багато з яких грають важливу роль у підтримці нашого мозку активним, коли ми стаємо старшими». Вправи також допомагають збагатити кров киснем, який дуже важливий для потужної роботи мозку, що сприяє більш швидкому прийняттю рішень, здоровому глузду та пам’яті. Нещодавнє дослідження, яке поєднувало тренування пам’яті з йогою для літніх людей, показало значне поліпшення продуктивності пам’яті. Це означає, що фізичні вправи покращують ефект тренування мозку.

Читайте також  6 фактів про групу крові, про які ви не здогадувалися

bez-nazvaniya

Медитація

В той час як люди використовують медитацію ще з давніх часів, вчені тільки останнім часом зосередили свою увагу на розумінні того, як медитація може допомогти поліпшити увагу, концентрацію, зменшити занепокоєння і депресію, а також поліпшити наш загальний психологічний стан. Люди, які займаються медитацію, показують кращі розумові результати, вони здатні швидше згадувати та запам’ятовувати інформацію.

02e68999-e1475135793976

Слухайте класичну музику

Вже давно говорять, що ніжні, тихі звуки класичних мелодій, такі як твори Моцарта і Бетховена, дуже корисні для мозку і для продуктивності в цілому. Найбільш відоме дослідження включає в себе так званий ефект Моцарта, який полягає у тому, що прослуховування класичної музики може поліпшити просторово-часове сприйняття людини, тобто її здатність мислити довгостроково і абстрактно. Ще одне дослідження Університету штату Іллінойс виявило, що прослуховування музики у всіх видах робіт і професій збільшило продуктивність на 6 відсотків. «Прослуховування класичної музики під час ранкової зарядки, чи в той час, коли ви одягаєтеся, дуже добре впливає на вашу нервову систему, і це може значно поліпшити ваше мовлення, когнітивні функції і загальну увагу та концентрацію», –  говорить Діан Грісел, доктор філософії, підприємець і визнаний тренер з психології та здоров’я. Музика допоможе вам бути спокійним, здоровим і щасливим.

1-1

Розгадуйте головоломки

«Навіть просто розгадуючи кросворди або онлайн-тести, ви кидаєте виклик своєму розуму, що допомагає побудувати когнітивні резерви», – говорить доктор Волкін. Найкращим впливом на мозок є не тільки завдання, які складно вирішити, а також і зміна цих завдань, наприклад, судоку, ігри на запам’ятовування та інше. Чергування завдань підвищує розумову здатність організму, здатність пристосовуватися до змін і швидко на них реагувати. Багато з цих тестувань можуть бути виконані всього лише за кілька хвилин вашого часу кожного дня. Можна також тестувати різні навички у різні дні.

Читайте також  ПОЛІЦІЯ ОГОЛОСИЛА В РОЗШУК ВИНУВАТЦЯ ДТП З ДЕЛЯТИНА, ЯКИЙ ПЕРЕХОВУЄТЬСЯ ВІД СУДУ (ФОТО)

crossword-puzzle-and-morning-coffee-122559941

Добре відпочивайте вночі

Це здається очевидним, але багато опитувань і соціальних досліджень виявляють, що майже половина людей спить менше, ніж сім годин на добу. «Вченими вже доведено, що сон впливає на нашу здатність швидко щось пригадувати», – розповідає доктор Грісел, – «Дефіцит сну може призвести навіть до таких наслідків, як інтоксикація організму». Кращим способом налаштувати ваше тіло на ефективну роботу наступного дня є складання графіку сну, якого ви постійно повинні дотримуватися, а також було б добре почитати хорошу книжку перед сном. Переконайтеся, що у вашій кімнаті темно і прохолодно. Ідеальною температурою є 18-19 градусів за Цельсієм. Це найголовніші умови для глибокого сну.

facts-about-dreams-7

Складіть список подяк

Коли ви звертаєте увагу на речі, за які ви вдячні у вашому житті, ваш мозок працює краще. Дивовижно, чи не так? «Дослідження мозку показують, що негативні моделі мислення змінюють мозок в негативному ключі, але навпаки, будучи вдячним і думаючи про це, ви налаштовуєте свій мозок на хороший настрій», – говорить доктор Амен. Кожного дня записуйте п’ять речей, за які ви вдячні, неважливо, чи це стосується вашої собаки, роботи, чи навіть того, що будівництво під вашими вікнами нарешті закінчилося. Дослідження, проведені в Університеті штату Пенсильванія, виявили, що коли люди виконували цю вправу, вони значно підняли свій рівень щастя всього за три тижні. Інші дослідження довели, що люди, які висловлюють подяку на регулярній основі, є більш здоровими і оптимістичними, роблять більший прогрес у напрямку своїх цілей і мають більше відчуття благополуччя. Насправді, це серйозний стимул! Перевірте на собі цю методику, щоб покращити здоров’я.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.