Награбовані статки Захараста: як ватажок «ДНР» заробив на крові сотні мільйонів

dnr-lnr-ordlo-putin-620x400

Війна на Донбасі триває уже третій рік. Уже понад рік не відбувається активних бойових дій. Тим часом, поки війська воюють одне з одним, є люди, які це вміло використовують. Але про все по порядку.

Як ми всі пам’ятаємо, багато мешканців Донецької та Луганської областей в березні-травні 2014 року повелися на російські пропаганду та гроші, виходили на площі міст з триколорами, захоплювали разом із рошистастами державні установи в Донецьку та Луганську.

Тепер ці ж люди стають жертвами обстрілів, страждають від нестачі коштів, їжі та води, а нерідко втрачають дах над головою. Натомість,люди, які є їхніми «лідерами» з торгових агентів та охоронців перетворилися на мільйонерів та мільярдерів.

Зокрема, так званий лідер «ДНР» Олександр Захараст (він же захарченко) їздить у супроводі 4-5 елітних позашляховиків. Зараз у нього під рукою  4-5 тисяч бойовиків банди “Оплот”, які тепер називаються “гвардією ДНР”. “Оплотівці” курують супермаркети, ресторани і кафе, торгівельні центри, виступають в якості «криші» ще не закритих виробництв. Одне з найпомітніших “придбань” структур Захарченка – відома українська мережа продуктових універсамів “АТБ”, яка раніше належала групі дніпровських комерсантів. Всього на окупованій території Донбасу компанія мала 152 магазина. В кінці 2014 року мережа почала поступово закривати торгівельні точки, але через певний час супермаркети почали займати люди, які називали себе чиновниками “ДНР”.

Крім того, сім’я «Санька» курує мережу магазинів “Амстор”, яка формально належить компанії “Смарт Холдинг” видних українських магнатів Вадима Новинського і Олександра Вагоровського. Після не зв’язаного з війною корпоративного конфлікту двох бізнесменів діяльність мережі була припинена по всій країні. Однак, супермаркети продовжили працювати під колишньою вивіскою на території, підконтрольній сепаратистам. Співрозмовники серед найбільших українських оптовиків розповідають, що оточення Захарченка також забезпечує безпеку доставки продовольства з території України. Відзначився Олександр Захарченко і на ринку збуту нафтопродуктів, де до останнього часу вирішальне слово належало втікачу – молодоолігарху Олександру Курченко.

Читайте також  “Екстрена допомога і пологи і…”: Супрун розповіла, за які медпослуги платитиме держава

Мова йде про сотні мільйонів доларів. Тим часом, мешканці окупованих територій змушені виживати від «гуманітарки» до «гуманітарки».

Джерела:

http://tsn.ua

Front Page

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: